SACR investovala do propagácie univerziády takmer 500.000 eur

22.01.2015 Poprad

Vysoké Tatry 22. januára (TASR) – Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) investovala do propagácie 27. Svetovej zimnej univerziády (SZU), ktorá bude od 24. januára do 1. februára na Štrbskom Plese a v Osrblí, takmer 500.000 eur. "Pre propagáciu univerziády sme urobili maximum. Dúfame, že televízne a rozhlasové spoty, reklama v zahraničí aj prostredníctvom YouTube pritiahne na toto významné športové podujatie čo najviac divákov, ktorí si z Tatier a Osrblia odnesú nezabudnuteľné zážitky a budú sa sem radi vracať," uviedla generálna riaditeľka SACR Marta Kučerová.

SZU odštartuje v sobotu 24. januára na Štrbskom Plese slávnostným ceremoniálom začínajúcim o 18. hodine. Toto vysokoškolské medzinárodné športové podujatie, ktorého organizátorom je Medzinárodná federácia vysokoškolského športu, je najvýznamnejší športový sviatok, ktorý sa tento rok bude konať na Slovensku. SACR preto akciu intenzívne propaguje už od polovice minulého roka.

"Súčasťou zimnej kampane, ktorou sme pozývali domácich aj zahraničných návštevníkov na lyžovačku na Slovensku, bola aj informácia o najväčšom sviatku vysokoškolských športovcov. Naším zámerom je predstaviť Slovensko ako atraktívnu celoročnú destináciu a inšpirovať návštevníkov univerziády, aby sa k nám vrátili na dovolenku," pokračovala Kučerová. Aktivity SACR spojené s univerziádou sa však podľa nej propagáciou nekončia. Prezentácia Slovenska približne 3000 športovcom, ich sprievodu a fanúšikom bude súčasťou bohatého kultúrneho a remeselného sprievodného programu, ktorý pripravili podtatranské mestá a organizácie cestovného ruchu.

Slovenská časť SZU na Štrbskom Plese a v Osrblí bude mať medzi športovcami 19 slovenských športovcov. "Veríme, že aj vďaka bezplatnému vstupnému budú športoviská plné a fanúšikovia vytvoria športovcom skvelú atmosféru. Čerešničkou na torte, dúfame, budú medaily. Najväčšiu šancu vidíme u biatlonistky Paulíny Fialkovej. Palce však budeme držať všetkým športovcom," dodala Kučerová.

Aktivity SACR na propagáciu univerziády pozostávali z výstav a veľtrhov vo viacerých krajinách, tiež z článkov v slovenských i zahraničných médiách, z reklamných spotov, online reklám, bilbordov a videoklipu, ktorý sa vysielal aj v autobusoch MHD na Slovensku i v Českej republike. V Tatrách pôjde už o tretiu univerziádu. Tie predchádzajúce sa uskutočnili v rokoch 1987 a 1999. Hostiteľskou krajinou tohto ročníka je okrem Slovenska aj španielska Granada. Na Štrbskom Plese sa bude súťažiť v skokoch na lyžiach, v severskej kombinácii, behu na lyžiach a Osrblie bude hostiť biatlon.
 

Vyberte región